Stalking en ongewenst gedrag

Wanneer je gestalkt of stelselmatig lastiggevallen wordt door iemand, online of in persoon, kan dat een grote impact hebben op je leven en welzijn. Het raakt jouw gevoel van veiligheid. De gevolgen van stalking worden door een buitenstaander vaak onderschat. Jouw leven kan enorm worden beperkt wanneer je slachtoffer bent van stalking of ander hinderlijk gedrag.

Stalking stopt niet vanzelf

Ernstige situaties zoals stalking en ander hinderlijk gedrag moeten zo snel mogelijk stoppen en vereisen de juiste aanpak. Belangrijk is dan dat je goed weet welke juridische kaders er zijn en waaraan jouw zaak moet voldoen om stalking voor justitie en de rechter aannemelijk te maken.
Als jij stelselmatig wordt lastiggevallen door een persoon, dan kan een privédetective uitkomst bieden. Bij de aanpak van stalking is het zorgvuldig documenteren van alle incidenten die hebben plaatsgevonden essentieel. Om tot een veroordeling te komen en het lastig vallen te stoppen moet er altijd een dossier worden opgebouwd. In de meeste gevallen stopt stalking niet vanzelf en aangifte doen is dan de enige optie.

Stopgesprek en aangifte stalking

Ook een dader kan – door interventie – geholpen worden met zijn probleem. Wanneer een stopgesprek met de dader geen effect heeft gehad, biedt het doen van aangifte mogelijk uitkomst. Ook daarmee kunnen we je begeleiden door het samenstellen van goed gedocumenteerd bewijsmateriaal dat als bijlage bij de aangifte wordt gevoegd. Dossiervorming is noodzakelijk om stalking aannemelijk en bewijsbaar te maken.

Samenwerken met politie

Als jij stelselmatig wordt lastiggevallen door een persoon, dan kan een privédetective uitkomst bieden. Bij FEDS-recherchebureau doen we onderzoek naar de dader, we verzamelen bewijsmateriaal en werken samen met de juiste autoriteiten. Wij werken nauw samen met de politie zodat bij dreigend geweld onmiddellijk wordt opgetreden. Ons doel is dat jij je weer veilig voelt en zo snel mogelijk van het leven kunt genieten.

Pak de regie terug en plan een afspraak

Word jij regelmatig lastiggevallen door dezelfde persoon en ben je op zoek naar mogelijkheden om dit gedrag te stoppen? Vraag advies of plan een afspraak met privédetective Wieger Feddema voor een intakegesprek. Wij gaan altijd vertrouwelijk om met jouw verhaal en persoonlijke gegevens. De regie ligt bij jou.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek.

Jouw partner tegen onrecht!